Cayra from the Flatlands afgestudeerd als servicedog.

 

Op 26 april 2006 werd bij ons een nestje geboren uit de combinatie: “Beauty Nights Powerful x Brown Bjelka from the Flatlands”. Een heerlijk actief nestje bestaande uit 3 reutjes en 6 teefjes. Uit deze combinatie is het teefje Cayra in opleiding gegaan voor servicedog. In 1e instantie was de Stichting Personal Service Dogs ietwat sceptisch over de geschiktheid van ons ras om succesvol te worden opgeleid tot hulphond. Toch hebben zij de stap durven nemen om Cayra in opleiding te nemen. Nadat Cayra in de periode juni 2006 tot en met zomer 2008 bij diverse gastgezinnen/trainers had doorgebracht was zij in het najaar 2008 gereed om te worden geplaatst bij een cliënt. Dit bleek in 1e instantie niet zo eenvoudig gezien het toch wel zo af en toe heerlijk eigenwijze karakter waar de Flatcoats onder andere bekend om zijn. De 1e cliënt liet zich door de charmes van onze dame in opleiding veelvuldig om de tuin leiden. De 2e cliënt was blind; Cayra had binnen 1 week feilloos in de gaten dat zij allehande “ongein” kon uithalen zonder dat hierop corrigerend werd opgetreden. Voor de 3e cliënt bleek Cayra toch iets te intelligent te zijn. Gelukkig trof zij in november 2008 een baasje in Almere aan waarmee het vanaf het 1e moment heel erg goed klikte. Er volgde succesvol de “eindopleiding” van de combinatie. Op 24 maart 2009 is zij officieel overgedragen aan Femmie uit Almere die enorm blij met haar is.

Het was heel dankbaar om als fokker bij de overdracht aanwezig te mogen zijn. Volgens onze gegevens is Cayra hiermee de 1e Flatcoated Retriever in Nederland die deze mijlpaal heeft weten te bereiken. Een speciaal compliment gaat hierbij naar de trainers van Servicedogs die het experiment hebben aangedurfd en haar zo ver hebben kunnen krijgen.

 De Stichting heeft een weblog gemaakt waarop de verrichtingen van Cayra kunnen worden gevolgd (www.cayra.punt.nl). Tevens leuk om de website van de stichting te gaan bezoeken: www.servicedogs.nl.

 

 

 

Beschrijvende tekst